رمزنگاری یکی از زیرشاخه ها و مباحث شایان توجه در دانش های مختلف و مطرح امروزی ماست که در درون خود مباحث گسترده ای را دنبال میکند.نمود عینی دانش رمزنگاری، امروزه آن چنان با علم کامپیوتر و فناوری های مرتبط با آن درهم تنیده شده است که گویی رمزنگاری نمود خود را فقط درون این دانش نو عینیت می بخشد.ما در عصر اطلاعات زندگی میکنیم. اهمیت پاسداری از اطلاعات به عنوان ضرورتی گریزناپذیر در زندگی امروزی تا حدی مطرح است که میتوان گفت که اطلاعات، دارایی با ارزشی مانند سایر دارایی هاست و ما مکلف به حفظ آن در برابر حمله و دستبرد هستیم.
توضیحات کتاب رمزنگاری و امنیت شبکه نوشته ی بهروز فروزان:
اگرچه هنوز هم سه نیاز امنیتی محرمانگی، یکپارچگی و در دسترس بودن تغییر نکرده اند، اما اکنون دارای ابعاد جدیدی شده اند که نه تنها اطلاعات در هنگام ذخیره شدن در رایانه می بایست محرمانه باقی بمانند، بلکه باید راهی برای حفظ محرمانگی آن ها در هنگام انتقال اطلاعات از رایانه ای به رایانه ی دیگر نیز وجود داشته باشد.
کتاب رمزنگاری و امنیت شبکه شامل سرفصل های زیر می باشد:
ریاضیات رمزنگاری ؛ رمزنگاری کلید متقارن سنتی ؛ ساختارهای جبری ؛ مقدمه ای بر رمزهای کلید متقارن پیشرفته ؛ استاندارد رمزگذاری داده ها ؛ استاندارد رمزنگاری پیشرفته ؛ رمز نویسی با استفاده از رمزهای کلید متقارن مدرن